Om studenterpræsterne

Hvem er vi?

Vi er studenterpræster på Københavns Universitet. Vi er ansat af Folkekirken til at stå til rådighed for studerende med gratis samtaler. En studenterpræst er cand. theol. og fungerer desuden som præst i den danske folkekirke (5-25 procent). Studenterpræsterne får løbende efteruddannelse i sjælesorg (samtaler). Nogle af studenterpræsterne har også terapeutiske uddannelser. 

Hvad tilbyder vi?

En af de vigtigste opgaver for studenterpræsten er at tilbyde personlige samtaler for studerende på videregående uddannelser.

Samtalerne kan dreje sig om store og små eksistentielle spørgsmål. Det kan f.eks. være følelsen af ikke at være god nok, sorg, udbrændthed og stress, angst, ensomhed, selvmordstanker, rodløshed, identitet, parforhold, tro, religion, skyld og skam.

Studenterpræsten har udvidet tavshedspligt. Der føres ingen journaler og al henvendelse er gratis.

De fem studenterpræster er hver især tilknyttet forskellige campusområder og fakulteter. Kontakt din studenterpræst på mail eller telefon for at booke en samtale.

Studenterpræsterne kan også foretage kirkelige handlinger som dåb og vielser for studerende, ligesom de står til rådighed, hvis der sker dødsfald blandt de studerende. 

Hvem kan tale med studenterpræsten?

Alle kan få en samtale. Du behøver ikke være medlem af folkekirken eller være troende. Vi taler med alle og samtalen respekterer dit ståsted og tager udgangspunkt i din situation. Vi kan også henvise til andre tilbud, hvis vi sammen finder ud af, at det vil være bedre.

På landsplan er der 21 studenterpræster tilknyttet de videregående uddannelser. Find dem alle her: https://studenterpraesterne.ku.dk/